V.V. de Kieviten - anno 1932
De gezelligste club van de Veluwe!

Walking football

Vanaf het nieuwe voetbalseizoen van 2018 start V.V. de Kieviten met Walking Football.

Walking Football heeft als doel om de gezondheid van mannen en vrouwen boven de 60 jaar te verbeteren en daarbij een gezondere leefstijl. Wat is er nou gezonder dan sporten en gezelligheid?

 

Omschrijvingdsc01323

Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Walking Football heeft een lagere intensiteit waardoor blessures worden voorkomen.Gedurende een Walking Football-training komen er verschillende oefenvormen in voor die ook bij ‘gewoon’ voetbal worden gebruikt. Deze oefeningen worden op eigen niveau van de deelnemers aangeboden. De training wordt afgesloten met een partijtje Walking Football. Verder wordt er gespeeld door 6 tegen 6 spelers op een veld van 42 x 21 meter en er mag continu worden doorgewisseld.

 

De eerste vijf weken krijgt V.V. de Kieviten ondersteuning van Hugo Hilgersom van ‘Praktijk voor Fysiotherapie Voorthuizen’ uit Voorthuizen.

Hugo gaat een 0- en de 1-meting uitvoeren en bij de trainingen de warming-ups verzorgen. Op basis van de 0-meting kan een betere inschatting gemaakt worden van de fitheid van de speler, waarop zijn training eventueel op aangepast kan worden. Aan het einde van het seizoen wordt de 1-meting gehouden, waardoor het resultaat van het sporten bij iedereen goed te zien zal zijn.

Het programma

Het programma van Walking Football kan grofweg in vier onderdelen worden samengevat:

  1. Start: Kick-off, intake en fitcheck (0-meting)
  2. 20 weken Walking Football training
  3. Fitcheck (1-meting)
  4. Slot: eindtoernooi kampioenschap

Voor aanmelden, vragen of extra informatie kun je terecht bij:

Hopelijk tot snel?

 

fysiotherapie

walking-footbal