V.V. de Kieviten - anno 1932
De gezelligste club van de Veluwe!

Algemeen

Op 26 februari 1932 nam de heer Koopman het voortouw en met hulp van derden gaf hij de Kieviten het levenslicht. De contributie om lid te zijn was 10 cent per maand. De eerste officiële wedstrijd werd gespeeld tegen voetbalvereniging de Schaffelaar uit Barneveld en werd helaas met 9-3 verloren. Het ledental van de club was vrij constant, maar meer dan één seniorenelftal zat er niet in. Toch konden ze na vier jaar al het eerste succes boeken. In 1936 werd vv de Kieviten kampioen van de Veluwe door in Stroe met 4-2 te winnen. Dit betekende promotie naar de tweede klasse. De Kieviten heeft diverse thuishavens gehad en de huidige thuishaven, sportpark De Gelder aan de Baron van Nagelstraat, is op 3 september 1961 in gebruik genomen. Eén jaar nadat de Kieviten was opgericht werd er ook voor het eerst met een jeugdelftal deelgenomen aan de competitie. In 1972 was het eerste dameselftal een feit.

Inmiddels bestaat de vereniging ruim 80 jaar en beschikken we over een schitterende accommodatie. Dit mede dankzij de vele vrijwilligers en de leden die zeer betrokken zijn bij de club. De Kieviten is van oudsher een zondagvereniging maar momenteel wordt er ook op zaterdag met 2 senioren elftallen gevoetbald. De trainingsavonden worden goed bezocht en dit biedt hoop voor de toekomst. Sinds 3 december 2016 is de vereniging gestart met een jeugdafdeling. Een prachtige stap voor de continuïteit van de vereniging. De vereniging ziet de toekomst daarom rooskleurig tegemoet, dat kan ook niet anders want in de afgelopen 80 jaar heeft de club diverse stormen overleefd.

Naast het voetballen organiseren de activiteitencommissie en de kaartclub diverse activiteiten. Zo worden er toernooien, Fifa-, bingo- en kaartavonden georganiseerd.

V.V. de Kieviten is uniek, het is een kleine, gezellige vereniging waar iedereen elkaar kent en waar iedereen welkom is.