V.V. de Kieviten - anno 1932
De gezelligste club van de Veluwe!

Walking football

Nieuwe shirts voor de OldStars van V.V. De Kieviten

Donderdag 18 april heeft het walking football-team van V.V. De Kieviten voor het eerst deelgenomen aan een mini-toernooi, georganiseerd door voetbalvereniging S.V. ’t Harde. Bij deze gelegenheid hebben de OldStars ook hun nieuwe shirts gepresenteerd. Hiervoor willen wij graag onze sponsor, de firma “Blue Label” uit Voorthuizen, bedanken die op een schitterende wijze de bedrukking heeft verzorgd.

De Kieviten zijn in september 2018 gestart met een afdeling Walking Football. Deze voetbalvariant is name bedoeld voor 60-plussers en heeft als belangrijkste regel dat er niet gerend mag worden. Nog een aantal regels die de veiligheid moeten waarborgen zijn dat er geen slidings gemaakt mogen worden en dat de bal niet boven heuphoogte gespeeld mag worden. Ook mogen geen schouderduwen of andere vormen van lichamelijk contact plaatsvinden.
Het spel wordt gespeeld op kleine velden van 42 x 21 meter met minidoeltjes en de buitenspelregel is er niet. Een team bestaat uit 6 spelers en er is geen keeper.
Het walking football kent verschillende doelen. Het spel is bedoeld om ouderen op een verantwoorde manier in beweging te krijgen en te houden. Een ander belangrijk doel is om ouderen uit een sociaal isolement te halen.
En walking football heeft zijn waarde al aangetoond. Door een zogenaamde 0-meting en 20 weken later een 1-meting is aangetoond dat de groep een betere conditie heeft, sterker is geworden en beter in balans blijft. Dat is natuurlijk een fantastische motivatie om het spel te blijven spelen.

Het team heeft wel enige versterking nodig. Dames en heren uit Voorthuizen en omstreken zijn van harte welkom om aan te sluiten. Kom gewoon eens een keer kijken of meedoen. De trainingen zijn op donderdagen van 19.00 – 20.30 uur op de velden van V.V. De Kieviten.

 

dsc01342    dsc01323